2 Läs mer >>Jag har hitills fått: Presentkort på Åhléns, två biobiljetter och tre tialotter.. Helt gratis!
Det är gratis att vara med och det är ett toppensätt att fördriva tiden en stund när man väntar på att ens program ska börja på tv eller att micropizzan ska bli klar! ;)

SUPERGRATIS

0 Läs mer >>
gubb gube **

**Bilder lånade från Tatueringsguiden.com

Tatuering är en av de äldsta metoderna för utsmyckning av kroppen. Den har inte bara använts i dekoreringssyfte utan även i rituella och medicinska sammanhang. Dessutom har den fyllt, och fyller fortfarade i vissa delar av världen, ett identifieringssyfte då den säger en hel del om ägaren. Bland annat vilken stam han/hon tillhör, vilken social status han/hon har, om  han/hon är gift eller ogift och om han/hon är sexuellt mogen. Hos till exempel nubierna i Sudan blir flickorna "ärrtatuerade" i samband med sin första menstruation.
/Text lånad från http://biphome.spray.se/zounds666/main.htm


Nu har jag lånat både lite bilder och lite text för att fördjupa er lite i tatueringens historia.
Det är ju verkligen så att tatueringar har funnits med så länge man kan minnas, de finns återberättade i legender och de finns avbildade som på bilderna ovanför.
Indiankulturerna runtom i världen har haft det i sin värld som en naturlig del länge och vi "moderna" människor har anammat det som något eget.

Men vad betyder det för oss egentligen?
Vad är det för slags människor som tatuerar sig?
Jo, alla olika slags människor!
Jag spenderade mycket tid i en studio från att jag var 18 till jag var 22 och sålde även en del motiv under den perioden. Jag vart överraskad av mångfalden i klientelet utan tvekan! Där fanns alla åldrar, alla nationaliteter och alla klasser..

Jag minns en affärsman som kom in en dag och bara bokade en fyratimmarssittning rakt av. Jag vart supernyfiken och kom självklart dit den dagen hans kulle gadda sig och häpnade när han tog av sig skjorta och kavaj och visade en enorm geisha på ryggen! Nu skulle han avsluta ryggtavlen med bakgrund och en drake som reste sig bakom henne upp över hans axel. Det var en makalöst fin tatuering och jag hade ALDRIG anat att han skulle ha den tatueringen om jag mött honom utanför.

Jag frågade vad det stod för och han berättade att han varit och jobbat i Japan och Kina en hel del och blivit facinerad av deras kultur. Geishan är på intet sätt någon svag kvinna, sa han utan tvärtom. En Geisha kan ha en stark maktposition om hon blir vald av rätt person.
Draken han valt att tatuera var tydligen en del av en bön han fått med sig innan han skulle flyga hem sista gången.

Jag har efter det sett filmen: En Geishas memoarer och insett att han hade rätt i det han sa.
För övrigt en jäkligt bra film..

Såg på LA Ink (kan ha varit miami också) en kille som tatuerade in Buddha på sin mage. Hans navel vart Buddhas navel. Och han gjorde det som en påminnelse till sig själv. Varje dag kan han se sin Buddha och minnas vad han står för..

Mina tatueringar har också innebörder. Mycket för mig själv men också generellt.

Tex hittade jag detta om Draken:drakens egenskaper i det kinesiska horoskopet

I Kina är drakar associerade med styrka, hälsa, harmoni och lycka. Drakar är placerade ovanför dörrarna eller på hustak för att förvisa demoner och onda andar.

Draken är allsmäktig. Han eller hon är flamboyant, attraktiv och full av livskraft och styrka. I Kina, är draken symbol för Kinas kejsare eller den manliga Yang. Draken är även en symbol för makt och rikedom.

Det skulle vara rätt att säga att människor födda i Drakens År har en naturlig utstrålning och är verkligen utrustade med makt och lycka. Det är osannolikt för dem att klara sig obemärkta på en fest eller att inta en andra plats i en tävling.

Draken har ett aktivt tänkande och visar ett stort intresse för världen omkring honom eller henne. Draken är självsäker nog att veta hur man skapar ett nödvändigt intryck. Eftersom draken är större än själva livet, kommer draken att göra allt i stor skala. De är egoistiska och ambitiösa, och deras självförtroende gränsar ibland till storhetsvansinne. De kommer inte att ge upp om det är något som de vill ha. En person som föds under drakens år är kapabel till att uppnå stora saker, om draken är smart nog att använda sin intelligens och sina talanger på ett effektivt och bra sätt.

Samtidigt som drakarna tycker om att vara centrum för uppmärksamheten, har de också en modig och snäll sida i deras personligheter. Om drakens vän står inför ett problem eller ett dilemma, kommer draken att finnas till för denne och erbjuda sin hjälp. Medan andra flyr undan ett problem, tar draken ett steg bakåt för att begrunda en lösning till problemet med auktoritet och värdighet. Drakarna ställer alltid höga mål och presterar bra. Oftast blir de förvånade över att andra människor inte klarar samma uppgifter lika bra. Drakar ser inte alltid andra människors brister och svagheter.

Perfekta jobb för drakar är kung, officer, politiker, musiker, poet, konstnär, ingenjör, aktiemäklare, friidrottare, facklig ledare, företagsledare, forskare och advokat.

Drakens färger är guld och svart. Årstiden är Våren. Drakar blir romantiskt intresserade av Råttan, Apan, Tuppen och Ormen.

/Hämtat från: http://www.twice.se/astro.html

 
För de flesta indianer är vargen en mäktig andlig symbol,som de anser vara en lärare och stigfinnare.
Indianerna respekterar vargen för hennes skicklighet som jägare,sin uthållighet och hur tyst hon rör sig genom landskapet.
De förvånades av hennes ylande,som de ansåg vara kommunikationen med andevärlden.
Man ansåg också att vargen var en budbärare och förmedlare av nya ideer,som återvänder till stamman för att dela ut och dela med sig utav medicinska kunskaper.

/Hämtat från: http://www.jobbla.se/about1.html

 


 

Fjärilen har i bl.a. Sverige varit en symbol för lättsinnighet, speciellt som den placeras på intima ställen. I Frankrike däremot används den av tjuvar och är en symbol för frihet och i Japan står den för odödlighet.

/Hämtat från: http://www.alenasstudio.se/Historik.html

 


 

Tribalen är precis det den är, en vacker utsmyckning som jag genomled en del smärta för att stolt visa upp. Det är ju oftast det de är, de regelbundna mönstren. En form av smärtrit för att visa stolt hur vuxen och duktig man är ;)

 

Min egen tatuering Har ju en text som förklarar den lite, Nihil Humani A Me Alienum Puto. Löst översatt: Intet mänskligt är mig okänt.

Jag lever i en värld där jag inte känner igen den mentalitet som omger oss och det skrämmer mig lite för jag är också människa och är kapabel till allt det som andra människor gör. Det betyder inte att jag kommer att göra det.

 

Men om man ska se på helheten avmina tatueringar så ser jag det såhär: Fjärilen är vacker och feminin, dock svart och i tribalform för att jag är en ganska tuff tjej. Vargen är en påminnelse om att man inte ska döma på utseendet! En varg som inte morrar är fortfarande en varg. De är vackra djur men fortfarande rovdjur. Draken jag har tatuerat är en busig liten jäkel. En glad och stark mytologisk figur. Fantasin är viktig! Den måste få vara med på ett hörn.

Min nästa? Ja blir ni förvånade om jag säger att det är något väldigt realistiskt? Något som påminner oss om var vi är och hur viktigt det är att vårda det vi har?

 

 

 

Nästa gång du kollar dina motiv. Kolla nätet men känn efter i ditt hjärta.. Vad är det DU vill förmedla med dina tatueringar? Om ditt mönster har anknytning till en kultur, kan du stå för den kulturen?

Tänk efter före, så du inte blir en militant köttätare på vegetarisk buffé.. ;)

 

Kram på er!


Tatueringar och li...

2 Läs mer >>
Sitter nu och har väl piggnat till en smula ialla fall.
Har hällt i mig två stora kaffeglas och kollar lite artiklar om valet osv men jag fastnade lite i historian om Katten Charlie som blivit misstagen för skrållan och hemhämtade av husse ;P
Haha snopen katt liksom: Vem e du? Varför bär du hem mig för??

Men så är det väl med svarta katter.. *flinar* Kan inte låta bli att tänka på min egen Tuss.. :)

kisee


Så fick jag tanken då med svarta katter i åtanke..
Att typ måla den tavlan.. Alltså det motivet som är på bilden ovanför fast mot en svart eller riktigt mörkgrå bakgrund!
Med riktigt gula ögon på katterna.. Vad tror ni om det? Kan nog bli riktigt snyggt om man ljussätter tavlan på rätt sätt! Jag gillar ju att leka med bilder i bilderna liksom..

Nåja.

Hoppas ni får en fin dag!
Jag ska fundera mer på sakne under min filt i soffan!
Kram
Pauline

Inspiration och mi...

0 Läs mer >>
Sov bättre inatt men jag mår inte mycket bättre.
Feber och illamående med ont i halsen och allmänt gnällig..

Ha det gött
Pauline

Tisdag

0 Läs mer >>
bllogg

För fler läsare på din sida!!
=)

Bloggtrafik

0 Läs mer >>
Nu ska jag lägga upp bilder på hur mina tatueringar ser ut idag. Alla bör fyllas i, den på höger axel (cirklarna) skall göras klart för det vart inte bra hos den tatueraren jag var hos.

tatt

Trampstamp? Hahah ja kanske men jag är stolt över min svanktatuering av helt egna skäl! =)

t

Min busiga lille drake på vänsteraxeln.. Här har vi ett exempel på att tatueringen kan bli lite skev när man går ner i vikt. Han var helt rund från början.. Dock tycker jag att han är rackarns söt än! Ska ha kvar honom i en större gadd senare.

t

Enkelt, jag tycker om vargar och jag ville inte att han skulle morra så jag har en leende varg på min högra axel.

t

Till vänster: Min Första!! söt liten tribalfjäril! Älskar den ännu. Till höger har vi då itt eget motiv. den stora cirkeln vart väl okej men taggarna i vart ju skräp. de två små cirklarna skulle ju också vara runda.. Men det är de ju.. eh inte.. så detta kräver engagemang och jobb av min nästa tatuerare. Vet förmodligen vem det blir hon är lärling nu men jag har sagt att hon ska få fylla i och hacka i min kropp när hon är fulllärd.. Eller ja, redo för fulllärd blir man ju aldrig..

Sen har jag en plan för att fylla ut min kropp lite mer för att binda samman tatsten lite mer nu då när jag har dem som en slags karta över min uppväxt. Inget skall täckas över utan allt skall integreras med varandra helt enkelt!

Men jag har ju då visat er mina egna exempel på mina varningar!

1: Tänk på NÄR du tatuerar dig, kommer du att träna mycket? Gå upp/ner i vikt? Sånt spelar stor roll! Därför ska man vänta tills man vuxit klart så man slipper lite skeva tatueringar ;)

2: Ta reda på VAD den tatueraren du är hos är bra på.. Han jag var hos sist är helt suverän på andra tatueringar men fina linjer, cirklar och egna motiv var helt enkelt inte hans grej.

3: Välj dina motiv med omsorg. Du skall bära dem med dig resten av livet och jag kan säga att min äldsta (fjärilen) är 13 år gammal och jag älskar den än. Alla mina tatueringar har en djupare betydelse för mig och därför kan jag bära dem med stolthet!! (fast jag borde verkligen fylla  i dem hehe)


Så nu har jag skrivit klart för ett antal timmar. Är helt slut så tjipp på er!
Ha en fin dag!
Kram Pauline

Mina tatueringar

2 Läs mer >>
Urk.
D frågade imorse: Hur mår min lille skrutt?
Mitt svar var: Urk.

Har så ont i halsen att jag drömde mardrömmar inatt.
Så det så.
Idag blir det honungste och soffa som gäller då. Förhoppningsvis kan jag somna lite på soffan och få lite drömfri sömn. (Jag vet att man alltid drömmer men drömmar utan mardrömmar)
Känner mig som en reallife-zombie.

Försöka käka lite yohgurt nu, kanske med kiwi i för c-vitaminer.

Hoppas ni får en fin måndag alla!

Massa kramar
Pauline

Måndag morgon

1 Läs mer >>
Nu sitter jag här. Ensam i lägnheten igen och jag känner mig inte helt hemma här.
Det är ju faktiskt så att jag bor inte här. Jag har en byrå med kläder som är mina här men sen är
det liksom inte mer.
Jag måste få tag på en egen lägenhet snart men för att jag ska kunna få det måste min ekonomi bli
lite mer jämn! A-kassan och alla måste liksom ta tag i mina ärenden för att jag ska kunna få ut mina
pengar. Inga pengar inget tak..

Jag vill ha mitt eget hem!

Suck..
Just nu vet jag inte själv vad som driver mig eller vad som får mig att gå frammåt.
Det är därför jag frågar er, vad är det som driver er? Som får edr att gå upp ur sängen på morgonen och faktiskt göra det ni "ska" ?

Om drygt en vecka ska jag boka tid för operation nummer två. Jag tror ialla fall det är dags. Jag har dock ruskiga smärtor till och från nu som jag ska kolla upp innan. Det vore ju jäkligt illa att operera högerhanden och inte ens ha vänstern att ta hjälp av.

Har tecknat lite idag. Kände att jag var tvungen att göra någonting trots huvudvärken och öronvärken. Usch jag mår så illa när jag har ont i öronen och huvudvärken kommer ju som en fin bonus till den.
Vill bara sova men det funkar inte heller bra bär jag är ensam i lägenheten. Det har väl också med att göra att jag inte känner mig helt hemma. Känner mig inte trygg när han som bor här inte är hemma liksom.

Vet inte riktigt varför jag känner mig så dyster. Det var en fin dag och vi har ätit våfflor och jag har fått kramar.
Ändå känner jag mig.. Nere..

Antagligen är det väl bara sjukheten som trycker ner mig. Det och tröttheten av densamma.

Jag hoppas ni har en fin söndagkväll!

Och fortsätt svara mig!
Vad är din mening med livet? Vad får dig att funka!?

Kram
Pauline

metired

Söndag kväll och l...

4 Läs mer >>
Jag är så tacksam för att ni läser min blogg haha fast jag är trist och sjuk och inte orkar med att skriva så intressanta inlägg..

Är fortfarande sjuk.. :/

Men jag tänkte som såhär!

Jag tänkte fråga er Vad ni tycker är viktigt?
I livet liksom.
Vad är det som är det viktigaste i livet? Som får er att hålla igång? Att fortsätta frammåt när det är som jäkligast?
Ju fler svar desto roligare!

Kram på er!
Pauline

Ärade läsare!

1 Läs mer >>
Så jag skriver inte så mycket nu. Onti öronen, halsen och huvudet så jag ska bara lägga mig i soffan nu..
Ha en trevlig helg alla!
Kram
Pauline

Sjuk!!

4 Läs mer >>
Nu var det ett tag sedan men nu har jag suttit och funderat lite eftersom jag hittade min tattoo på tavlen där igår hehe..

Ett av de absolut vanligaste motiven idag är ju Lotusblomman och jag har suttit och sett över lite bilder på den blomman och jag kan verkligen förstå varför!

Det är en fantastiskt vacker skör blomma som ändå med sina klara färger och sin fantastiska blomsterkropp är fylld av styrka..
Jag skulle nog kunna tänka mig ett par sådana på mig med faktiskt.
DOCK ska man nog se till att man har en tatuerare som är säker på tunna, raka linjer och färgseendet på topp för det gäller ju att blomman blir framställd på rätt sätt! Det är ingen sjömansros vi talar om! ;)

lotsu


Se bara på den här underbara skapelsen. Färgerna går ju från en rosanyanserad vit till, faktiskt, riktigt mörk lila i topparna. Helt underbar..

Så där är ett tips för er som kanske inte vill ha en hel koifisk eller en drake som krälar över er kropp eller som tycker att körsbärsblomman är lite "plottrig" en japansk Lotus.. Fantastiskt vackra..

Ha en fin dag!

Tatueringsinlägg i...

0 Läs mer >>
urk.. Igår innan jag somnade krasade det till iörat och började göra ont. Vaknar idag med täppt näsa, ont i halsen , ont i öronen och huvudvärk.. :/

Tur att jag inte har några planer idag.. Inatt, dessutom, vaknade jag och gick upp på toa och när jag kom tillbaka och skulle lägga mig igen så råkade jag stödja mig på handen.. AJ!! Jag började nästan grina.. Nu har jag pissont i hela hande och i armen också.. SUCK!

men nu är det helg snart och då skall jag och D se på De Drabbade och ha mysigt. Jag vill dock inte bli sjuk nu!
Hjälp mig.. :(

På en gladare sida! Mitt Burdusa rosa Fluff också känd som Ainjel har bokat tågbiljetter och kommer hit den 16:de september!! Weeeeeee!!! <3<3<3<3

Hon stannar torsdag till söndag och jag är så glad för det!! Jag ska få umgås med min älskling!!
Underbart..

Hoppas ni har en bättre fredag!
Puss och kram
Pauline

Fredag